Hautapaikat ja hautojen hoidot

Hautausta, hautapaikkaa ja haudan hoitoa koskevat käytännön järjestelyt

Hautajaiset

Hautajaisjärjestelyt kannattaa aloittaa ottamalla yhteyttä joko kyseisen seurakunnan kirkkoherranvirastoon tai yksityiseen hautaustoimistoon.

Kun haluat varata seurakunnan tilan muistotilaisuutta varten, voit tutustua tiloihin etukäteen täällä.

Tilavarauksen voit tehdä kirkkoherranvirastossa (yhteystiedot alla). Tiloista peritään vuokra voimassa olevan hinnaston mukaisesti.

Hautapaikka

Naantalin seurakunnan alueella on kolme hautausmaata

Valkoisia kukkia ja muistokivi

Hautapaikan voi lunastaa määräajaksi. Kun haluat sopia hautapaikasta Naantalin kirkon hautausmaalla, Hakapellon hautausmaalla tai Velkuan hautausmaalla, ole yhteydessä seurakuntayhtymän taloustoimistoon (ks. yhteystiedot alla). Hautapaikkamaksut määräytyvät voimassa olevan hinnaston mukaisesti.

Haudan hoito

Omaisten on nimettävä hautaoikeuden haltija, joka vastaa haudan hoidosta ja edustaa omaisia hautaa koskevissa kysymyksissä.

Haudalle voi istuttaa itse perennoja tai kesäkukkia. Voit myös tilata seurakuntayhtymältä kasteluhoidon tai haudanhoidon kukilla. Kun haluat sopia haudan hoidosta jollain Naantalin seurakunnan hautausmaista, ole yhteydessä seurakuntayhtymän taloustoimistoon (ks. yhteystiedot alla). Haudanhoitohinnat määräytyvät voimassa olevan hinnaston mukaisesti. Velkuan hautausmaalle ei ole mahdollista saada haudanhoitopalveluja.

Haudoille voi tilata kukan ja kynttilän pyhäinpäiväksi, jouluksi ja pääsiäiseksi

Naantalin seurakuntayhtymän hautausmailla otetaan vuosiksi 2017–2019 käyttöön palvelu, jossa haudoille voi tilata vuodenajan mukaisen kukan ja kynttilän pyhäinpäiväksi, jouluksi ja pääsiäiseksi. Palvelun toteuttaa Puutarha Jaanto.

Kukkien ja kynttilöiden tilaukset tulee tehdä lokakuun loppuun mennessä Puutarha Jaannolta Tammihaantie 59, 21140 Rymättylä. Puh. 040 578 6323 tai (02) 252 1275. Sähköposti: martti.jaanto @ pp.inet.fi

Etsitkö tiettyä hautaa hautausmaalta?

Naantalin kirkon, Hakapellon ja Velkuan hautausmaiden hautapaikkatietoja voit kysyä seurakuntayhtymän taloustoimistosta.

tilavaraukset, virkatodistukset ja sukuselvitykset, perhejuhlat ja hautajaiset
Piispantie 2
21100 Naantali