Avioliittoon vihkiminen

Rakkaus on väkevämpi kuolemaa. Sitä eivät suuret vedetkään voi sammuttaa, sillä rakkaus on lahja Jumalan.

Kirkollisessa avioliittoon vihkimisessä keskeistä on siunauksen pyytäminen. Vihittävät jättävät toinen toisensa ja yhteisen liittonsa Jumalan huolenpitoon. Ilmaistessaan tahtonsa rakastaa toinen toistaan vihittävät sitoutuvat avioliittoon ja siihen, että tekevät parhaansa, jotta kumpikin voisi olla siinä onnellinen.

Avioliittoon vihkiminen Naantalin seurakunnassa

Vihkipaikkana voi olla Naantalin tai Velkuan kirkko, seurakuntakeskuksen kappeli tai muu sopiva paikka, esim. koti.

Naantalilaisille vihkikirkko on maksuton, ulkopaikkakuntalaisilta peritään  90 € vuokra. (Poikkeus ulkopaikkakuntalaiset pariskunnat, joilla joku vanhemmista on Naantalin, Rymättylän tai Merimaskun seurakunnan jäsen)

Vihkiajat Naantalin kirkossa
Perjantaina klo 16.
Lauantaina klo 15, 16 ja 17.

Poikkeavat vihkiajat sovitaan erikseen kirkkoherran kanssa.

Vihkiajat Velkuan kirkossa
Sovitaan tapauskohtaisesti

Vihkiaika ja -paikka varataan kirkkoherranvirastosta.
Avioliiton esteiden tutkintaa tulee pyytää viimeistään viikkoa ennen vihkipäivää. Esteiden tutkinta tehdään kirkkoherranvirastossa tai sähköisesti (linkki viereisellä palstalla). Myös avioliiton kuulutuksesta kirkossa ja lehdessä sovitaan kirkkoherranvirastossa.

Vihkiajan varaaminen kesälle 2021 Naantalin tai Velkuan kirkkoon

Tiistaista 5.5.2020 lähtien seuraavasti:

klo 9 alkaen puhelinvaraukset p. 040 130 8300.

Huom! Vuoden 2020 kesäksi varatun vihkiajan voi siirtää loppuvuoteen tai siirtää samalle päivälle ensi kesään. Suosittelemme tekemmän siirron ennen 5.5.2020, jolloin kesän 2021 vihkiaikojen varaus aloitetaan kaikille. Naantalin kirkkoherranvirasto p. 040 130 8300, soittoaika  ma-pe klo 9-13.

Avioliittoon vihkiminen Naantalin seurakunnassa (pdf-esite)

Puolison sukunimi ja lapsen sukunimi 1.1.2019 alkaen kts. ohje tästä

Vihkipari