Naantalin kirkko

Naantalin kirkon torni kuvattuna Kirkkopuiston puolelta. Ympärillä vihreälehtisiä puunoksia.

Tervetuloa Naantalin kirkkoon!

Naantalin kirkon historia on Suomessa ainut laatuaan, sillä se rakennettiin aikoinaan kirkonmäellä sijainneen katolisen birgittalaisluostarin kirkoksi. Luostarin rakennusluvan allekirjoituspäivää 23.8.1443 pidetään myös Naantalin kaupungin perustamispäivänä.

Nykyään kirkko on ainoa luostarista jäljellä oleva rakennus ja on Turun tuomiokirkon jälkeen maamme toiseksi suurin keskiaikainen kivikirkko.

Naantalin kirkko on ympärivuotisessa käytössä

Naantalin kirkko palvelee Naantalin seurakuntalaisia ympärivuotisesti. Jumalanpalveluksia vietetään joka sunnuntai klo 10. Kesäisin kirkko toimii tiekirkkona (suljettu juhannusaattona).

Tietoa kirkossa järjestettävistä tilaisuuksista löydät tästä linkistä.
Lue lisää Suomen tiekirkoista www.tiekirkot.fi -sivustoltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Tilaisuuksien järjestäminen

• Naantalin kirkkoon mahtuu 850 henkilöä.
  • Kirkossa on äänentoistojärjestelmä (mikrofoneja ja kaiuttimet).
  • Vuonna 1990 valmistuneet pääurut on rakentanut Kangasalan Urkurakentamo. Urut ovat 36-äänikertaiset ja niiden soittimellisena mallina on ollut 1600-luvun hollantilainen urkuperinne. Kirkossa on lisäksi continuo-urut ja piano.
  • Vihkiparien käytettävissä on valmistautumistila.
  • WC-tilat sijaitsevat kirkon eteistilassa, Inva-WC sijaitsee hautausmaan huoltorakennuksen yhteydessä.
  • Tilavaraukset kirkkoherranvirastosta.

Parkkipaikat

• Kirkon hautausmaan yhteydessä on pysäköintialue, jossa on myös yksi invapaikka. Pysäköinti on tällä alueella maksutonta määräajan. Kirkon läheisyydessä on lisäksi yksi maksullinen pysäköintialue sekä maksullisia tienvarsipaikkoja, ks. kartta (pdf)Linkki avautuu uudessa välilehdessä
  • Kirkon pihaan on huoltoajo sallittu. Sinne voi käydä jättämässä kyydissä olevia, mutta auto on sen jälkeen ajettava pois, sillä kirkolle johtava tie ja kirkon piha on määritelty pelastustiealueeksi (pelastuslaki 11§).
  • Naantalin keskustaan pääsee helposti julkisilla kulkuvälineillä, ks. linja-autojen aikataulut www.foli.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Kirkkoon on keskustan linja-autopysäkiltä noin kilometrin kävelymatka.

Esteettömyys

Talvikaudella 2022-2023 avoinna keskiviikkoisin klo 12-14 ja sunnuntaisin klo 9-12. Jumalanpalvelus sunnuntaisin klo 10.

Esteetön kulku Esteetön kulku
Esteetön wc Esteetön wc
Induktiosilmukka Induktiosilmukka
Pysäköinti Pysäköinti
wc wc

Kantaattimessu

Messu ja Yhteisvastuukeräyksen avaaminen

Vauvakirkko

Vauvakirkossa helistellään, sylitellään, körötellään, lauletaan ja leikitään.

Messu ja kirkkokahvit

Hiihtolomarippikoulun konfirmaatiomessu