Tietosuoja

EU:n yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR) sovelletaan 25.5.2018 alkaen henkilötietojen käsittelyssä.

Naantalin seurakunnan ylläpitämien henkilörekisterien tietosisällöt, tietojen käsittelyn oikeusperusteet sekä tietojen käyttötarkoitukset on kuvattu tietosuojaselosteissa.

Näissä alla olevissa tietosuojaselosteissa rekisterinpitäjänä on Naantalin seurakunta.

Tietosuojaseloste rippikoulu

Tietosuojaseloste nuorisotyö

Tietosuojaseloste musiikkityö

Tietosuojaseloste diakonian asiakasrekisteri

Tietosuojaseloste diakonian ryhmät

Tietosuojaseloste diakonian vapaaehtoiset

Tietosuojaseloste diakonian osallistujarekisteri

Tietosuojaseloste lapsityö

Tietosuojaseloste henkilökalenterit

Tietosuojaseloste postikirja

Tietosuojaseloste kirkolliset toimitukset varausjärjestelmässä

Tietosuojaseloste jäsenrekisteri

Rekisteröidyn oikeudet

Tarkastusoikeus:

Rekisteröidyllä on oikeus pyytää rekisterinpitäjältä pääsy häntä itseään koskeviin henkilötietoihin sekä oikeus pyytää tietojen oikaisemista tai poistamista.

Oikeus vaatia tietojen korjaamista:

Rekisteröidyllä on oikeus pyytää rekisterinpitäjältä pääsy häntä itseään koskeviin henkilötietoihin sekä oikeus pyytää tietojen oikaisemista tai poistamista.

Muut henkilötietojenkäsittelyyn liittyvät oikeudet:

Rekisteröidyllä on oikeus pyytää rekisterinpitäjältä häntä itseään koskevien henkilötietojen käsittelyn rajoittamista tai vastustaa käsittelyä sekä oikeutta siirtää tiedot järjestelmästä toiseen. Niiltä osin kuin henkilötietojen käsittely perustuu rekisteröidyn suostumukseen, oikeus peruuttaa suostumus milloin tahansa, tämän vaikuttamatta suostumuksen perusteella ennen sen peruuttamista suoritetun käsittelyn lainmukaisuuteen.

Rekisteröidyn oikeuksiin kuuluu lisäksi tehdä valitus henkilötietojen käsittelystä kansalliselle valvontaviranomaiselle, jos rekisteröity katsoo, että häntä koskevien henkilötietojen käsittelyssä rikotaan EU:n yleistä tietosuoja-asetusta. Tämän oikeuden käyttäminen ei rajoita kirkkolain (1054/1994) mukaisia muutoksenhakukeinoja.

Kansallisen valvontaviranomaisen yhteystiedot ovat:

Tietosuojavaltuutetun toimisto

PL 800, Ratapihantie 9, 00521 Helsinki

p. 029 56 66700, tietosuoja@om.fi

www.tietosuoja.fi

Tietosuojavastaava: Naantalin seurakunnan tietosuojavastaavan yhteystiedot: tietosuojavastaava.ahk@evl.fi.