Retriitti - vetäytymistä ja läsnäoloa

Hiljaisuuden retriitti on vetäytymistä  hiljaisuuteen ja lepoon yhdessä toisten hiljaisuutta kaipaavien kanssa.

Retriitin ohjelmaan kuuluvat yhteiset rukoushetket,  virikepuheenvuorot, ehtoollisenvietto ja ateriat. Osallistujat eivät keskustele keskenään, mutta ohjaajan kanssa voi varata keskusteluaikaa.  Oma huone ja luonnon rauha tukevat retriitin lepoa.

Retriitti on löytänyt rukoushiljaisuutensa varhaisesta kristillisestä 300-luvulla syntyneestä Egyptin erämaaisien luostarikilvoitteluperinteestä. Erämaan pyhien löydöt rukouksesta, hiljaisuuden ja sisäisen elämän vaalimisesta ovat vaikuttaneet myös aikamme kaipuuseen kristillisessä kirkossa.

”Lähtekää mukaani johonkin yksinäiseen paikkaan, niin saatte vähän levähtää” (Mark. 6:30–31)

Näitä Jeesuksen sanoja opetuslapsilleen voidaan pitää kehotuksena, joka moninaisuuden keskellä antaa luvan levähtää. Hiljaisuudessa koetun voi viedä mukanaan sinne, niiden ihmisten keskelle, joiden kanssa arkinen elämä eletään.

Kun elämä satuttaa

Retriitti pe 1.2. kello 17 - su 3.2. kello 14 Rymättylän Tammilehdossa.

Vahvinkin uupuu ja tarvitsee suojaa, käden johon tarttua, jonkun joka seisoo rinnalla ja kulkee kanssamme huomista kohti.

Hiljaisuuden retriitti yhteistyössä Naantalin seurakunnan kanssa. Ohjaajat Leena Flander ja Pirkko Tavio. Hinta Turun ja Kaarinan seurakuntien ja Naantalin alueelta 102 €; opiskelijat, eläkeläiset ja työttömät 82 €. Muualta tuleville 130 / 104 €. Hintaan sisältyy majoitus yhden hengen huoneessa, ateriat ja ohjelma. Maksaessasi voit vuokrata liinavaatteet 10 € tai tuoda omat mukanasi.

Ilmoittaudu retriittiin tästä. Lisätiedot  ja ilmoittautumiset myös p. 040 3417207 tai auli.hynonen-rinne@evl.fi