Hyppää sisältöön

Aikuisrippikoulu

Jäikö ripari aikoinaan käymättä? Tiesitkö, että rippikoulun voi käydä myös aikuisena? Se voi tulla ajankohtaiseksi monesta syystä: avioituminen ja kirkkohäät, lähipiirissä on tulossa perheenlisäystä ja pyydetään kummiksi... rippikoulu ja sen päätteeksi konfirmaatio antavat oikeudet kumpaankin.

Aikuisrippikoulu on myös hieno mahdollisuus pohtia oman elämän arvoja, suuntaa ja tarkoitusta - kuka olen, miksi olen ja mihin olen menossa. Mistä kristinuskossa oikein on kysymys.

Aikuisrippikoulua toteutetaan oman elämäntilanteen mukaan. Aikuisrippikoulu tarkoittaa useimmiten kahdenkeskisiä keskusteluja ja pohdintoja papin kanssa. Tapaamisten ja sisällön määrä sovitaan tarkemmin rippikoulua pitävän papin kanssa ja ne riippuvat rippikoululaisen aiemmista tiedoista sekä hänen halustaan ja kyvystään itsenäiseen opiskeluun. Tapaamisia on yleensä n. kymmenen / 20 h kahden kuukauden aikana. Siksi on tarpeellista ottaa yhteyttä pappiin jo hyvissä ajoin, jos rippikoululla on "kiire".  Aikaa rippikouluun kannattaa varata ainakin pari kuukautta.

Jos haluat käydä aikuisrippikoulun tai sinulla on muuta kysyttävää aiheesta, ota yhteyttä pappi Annukka Lindbergiin: 040 130 8313 tai annukka.lindberg@evl.fi