Millainen on sinun kirkkosi?

Minkälainen on sinun kirkkosi, sinun seurakuntasi? Onko kirkon uudistuminen sinulle tärkeää vai puhuttelevatko perinteisemmät arvot? Miten seurakunnat voisivat olla mukana eri-ikäisten ihmisten arjessa? Mistä säästetään, kun varat pienenevät? Vain äänestämällä pystyt vaikuttamaan siihen, että sinulle tärkeät asiat säilyvät kotiseurakunnassasi myös tulevaisuudessa!

Huomisen kirkkoa tehdään nyt!

Tarvitsemme joukkoomme kaikenikäisiä, raikkaasti ja avoimesti ajattelevia seurakuntalaisia, jotka yhteen hiileen puhaltamalla haluavat tehdä hyvää seurakunnan kautta koko yhteisölle.

Katso ketkä ovat ehdolla seurakunnassasi ja äänestä marraskuun vaaleissa!
Naantalin seurakunnan ehdokkaat/nimilista

Vaalikone avautuu äänestäjille 8.10.

Käytä ääntäsi seurakuntavaaleissa - sillä on merkitystä

Seurakuntavaaleissa saavat äänestää viimeistään vaalipäivänä 16 vuotta täyttävät evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet. Rippikoulua tai konfirmaatiota ei edellytetä äänestämiseen, kirkon jäsenyys riittää.

Seurakuntavaalien varsinainen vaalipäivä on 18.11.2018 Ennakkoäänestys on 6.-11.2018.

Äänestäjälle

Seurakuntavaalit 2018

Ennakkoäänestys
6.–10.11.2018

Vaalipäivä
18.11.2018

Minun kirkkoni uskoo, toivoo, rakastaa, on lähellä, uudistuu. Minun kirkkoni on minun seurakuntani! Mitä muuta se on?

Kuka ajaa sinulle tärkeitä asioita? Äänestämällä voit vaikuttaa!
Seurakuntavaaleissa saavat äänestää kaikki vaalipäivään mennessä 16 vuotta täyttäneet evankelis-luterilaisen seurakunnan jäsenet.

Vaalit somessa

Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa vaaleja voi seurata tunnisteella #minunkirkkoni.

Valtuusto valkoinen, seurakuntaneuvosto oranssi

Naantalin seurakunta muodostaa yhdessä Merimaskun ja Rymättylän kanssa Naantalin seurakuntayhtymän. Tästä syystä Naantalin alueen seurakuntiin kuuluvat äänestävät kaksissa vaaleissa.

Seurakuntavaaleilla valitaan
•Edustajat seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon, joka tekee koko seurakuntayhtymää koskevat tärkeimmät päätökset, sekä
•Jäsenet kunkin seurakunnan omaan seurakuntaneuvostoon, joka johtaa seurakunnan toimintaa.

Kumpaakin vaalia varten on siis omat ehdokaslistansa. Sama ehdokas voi asettua ehdolle molemmissa vaaleissa tai vain toisessa.

Kahden vaalin järjestelmässä yhteisen kirkkovaltuuston ehdokasta ja seurakuntaneuvoston ehdokas äänestetään erillisillä lipuilla. Äänestystilanne vaatiikin siis äänestäjältä tarkkuutta, että oikea numero tulee varmasti kirjoitettua oikean väriseen äänestyslippuun: valtuuston lippu on valkoinen, seurakuntaneuvoston oranssi.

Lisätietoa kaikesta vaaleihin liittyvästä saat Naantalin seurakunnan kirkkoherranvirastosta.

Seurakuntavaalit järjestetään 18.11.2018

#minunkirkkoni