Koronaohjeita

16.12.2021 asti

Koronatilanne Varsinais-Suomessa huononee. Toimintamme jatkuu kuitenkin mahdollisimman normaalina. Pidämme huolta turvaväleistä ja käsihygeniasta. Suosittelemme maskin käyttöä sisätiloissa (vahva suositus). Tilaisuuksiin on suositeltavaa tulla vain rokotettuna sekä osallistua vain terveenä.

Koronapassi käytössä seuraavissa tilaisuuksissa, joissa seurakunta on järjestäjänä:

Velkuan uuteen kouluun tutustuminen ja ohjelmalliset kirkkokahvit Velkuan koululla.
Joulukonsertit
Kauneimmat Joululaulut (lukuun ottamatta Velkua-Livonsaari)
Vapaaehtoisten joulujuhla

Koronapassi ei ole käytössä

Jumalanpalvelukset
Hartaudet
Kirkolliset toimitukset (kaste, hautajaiset, vihkiminen)

Koronapassista

Lataathan koronapassin valmiiksi ennen tilaisuuteen saapumista. Passia edellytetään kaikilta 16-vuotiailta ja sitä vanhemmilta katsojilta. Varauduthan myös todistamaan henkilöllisyytesi.

Koronapassina toimii EU:n koronatodistus, jonka voit tallentaa puhelimeesi tai tulostaa etukäteen mukaasi Omakannasta osoitteesta kanta.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Henkilöt, jotka eivät käytä Omakanta-palvelua, voivat saada terveydenhuollosta paperisen koronatodistuksen. Varothan taittamasta paperista todistusta QR-koodin kohdalta, sillä taitos saattaa estää koodin lukemisen.

Koronapassin edellytyksenä on joko saatu rokotesuoja, 72 tunnin sisällä saatu negatiivinen koronatesti tai todistus sairastetusta koronataudista. Koronapassi luetaan konserttiin saavuttaessa THL:n virallisella lukijasovelluksella. Sovellus ei näytä järjestäjälle asiakkaan muita terveystietoja kuin todistuksen koronasuojasta, eikä se kerää tai tallenna tietoja.

Koronapassi on vaihtoehto 16.11. voimaan astuneille, AVI:n asettamille yleisötilaisuuksien rajoituksille Varsinais-SuomessaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, ja sen avulla mahdollistetaan tapahtumatoiminnan turvallinen jatkuminen nykyisessä koronatilanteessa.

Lisätietoa myös kirkkoherra Jani Kairavuolta 040 130 8310 sekä Turun arkkihiippakunnan sivuiltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.