Leikin lumoa, hauskaa yhdessäoloa ja pyhän kohtaamista

Lapsille ja perheille suunnattu toiminta on siirtynyt koronaepidemian ajaksi pääosin lasten omaan Facebook-ryhmään Lapset Hoi! -Naantalin seurakunnan lapsiperheet sekä päiväkerhojen ja kirkkomuskareiden omiin whatsapp-ryhmiin.

Viikko-ohjelmaa aikuisille somessa:
Aamun Sana joka päivä klo 10 (Facebook ja Kastettu kynä -blogi)
Iltahartaus joka ilta klo 21 (Facebook ja Youtube)
Nojatuolikirkko sunnuntaisin klo 10 (Facebook ja Youtube)

Lisäksi Facebookissa:
Urkuhetki maanantaisin klo 13
Gospeljumppa tiistaisin klo 17.15
Iltapäivä Live keskiviikkoisin klo 13
Lauletaan yhdessä perjantaisin klo 13

Lapsi on seurakunnan kaikessa varhaiskasvatuksen toiminnassa aikuisten silmäterä. Kerhot ja tapahtumat ovat lasta varten ja lapsesta välittäminen ja rakkaus heijastuvat lastenohjaajan tavasta olla lapsen kanssa, kuunnella lasta, puhua hänen kanssaan. Nähdyksi tuleminen lujittaa lapsen itsetuntoa.  Toiminnan perustana on kristillinen ihmiskäsitys. Ihmettelylle ja elämän pohdinnoille on aikaa toisten lasten ja aikuisen seurassa.

Eri toimintamuotojen puitteissa vuoden mittaan ihmettelemme yhdessä  luonnon kauneutta vuodenaikojen vaihtuessa, tutkimme kasveja ja eläimiä  luonnossa ja opettelemme  pitämään huolta ympäristöstä, iloitsemme kavereista ja ulkoleikeistä, maalaamme, leikimme, askartelemme ja liikumme musiikin tahtiin, ja ihmettelemme yhdessä mikä voi olla meille pyhää. Vauvaperheiden kanssa tapaamme muita vauvaperheitä mm. värikylpyjen merkeissä vauvakerhossa.

Seurakunnan varhaiskasvatustyötä tekevät alan ammattilaiset. Työntekijät ovat suorittaneet lapsi- ja perhetyön perustutkinnon. Se antaa valmiudet työskennellä niin kirkon kuin yhteiskunnankin varhaiskasvatuksessa. Lastenohjaajan osaamisalueita ovat muun muassa lapsen kehityksen tuntemus sekä varhaispedagogiikka ja kristillinen kasvatus. Heidän tehtävänään on tukea lapsen kokonaisvaltaista kasvua.

Naantalin seurakunnan varhaiskasvatuksen yhteistyökumppaneita ovat mm. MLL, Naantalin kaupunki ja Kirjahyrrä.

Varhaiskasvatuksen toimintaesite kevät 2020