Leikin lumoa, hauskaa yhdessäoloa ja pyhän kohtaamista

Kasvatuksen tiimi tiedottaa!

Käynnistämme lapsille ja perheille suunnatun toiminnan maanantaina 17.1. alkaen terveysturvallisuudesta huolehtien.

• Lasten ja koululaisten ryhmätoiminta alkaa normaalisti, myös muskarit. Huom! päiväkerhoissa vapaita paikkoja: kyselyt Tuulikki Palonen-Poikkeus 040 130 8320.
  • Perheryhmiin (aikuinen-lapsi, myös perhemuskari) ilmoittaudutaan samana päivänä viimeistään puoli tuntia ennen ryhmän alkamista soittamalla tai tekstarilla. Ilmoittautumiset seurakuntakeskuksen ryhmiin: Tarja Lehto 040 130 8321 tai Jaana Härmä 040 130 8322 / Nuhjalan ryhmiin: Katri Purtsi 040 130 8324 tai Anna Fagerström 040 130 8325 (myös perhemuskari).
  • 1.-luokkalaiset ja sitä vanhemmat lapset sekä aikuiset käyttävät maskeja.
  • Pidämme yhdessä huolta myös käsihygieniasta ja turvaväleistä.
  • Huomioithan, että toimintaan voi osallistua vain täysin oireettomana.

______

Ilmoittautumiset päiväkerhoihin ja kirkkomuskareihin tästä linkistä.

Täytäthän myös lapsen kuvauslupaa koskevan lomakkeen.

_______

Lapsi on seurakunnan kaikessa varhaiskasvatuksen toiminnassa aikuisten silmäterä. Kerhot ja tapahtumat ovat lasta varten ja lapsesta välittäminen ja rakkaus heijastuvat lastenohjaajan tavasta olla lapsen kanssa, kuunnella lasta, puhua hänen kanssaan. Nähdyksi tuleminen lujittaa lapsen itsetuntoa.  Toiminnan perustana on kristillinen ihmiskäsitys. Ihmettelylle ja elämän pohdinnoille on aikaa toisten lasten ja aikuisen seurassa.

Eri toimintamuotojen puitteissa vuoden mittaan ihmettelemme yhdessä  luonnon kauneutta vuodenaikojen vaihtuessa, tutkimme kasveja ja eläimiä  luonnossa ja opettelemme  pitämään huolta ympäristöstä, iloitsemme kavereista ja ulkoleikeistä, maalaamme, leikimme, askartelemme ja liikumme musiikin tahtiin, ja ihmettelemme yhdessä mikä voi olla meille pyhää. Vauvaperheiden kanssa tapaamme muita vauvaperheitä mm. värikylpyjen merkeissä vauvakerhossa.

Seurakunnan varhaiskasvatustyötä tekevät alan ammattilaiset. Työntekijät ovat suorittaneet lapsi- ja perhetyön perustutkinnon. Se antaa valmiudet työskennellä niin kirkon kuin yhteiskunnankin varhaiskasvatuksessa. Lastenohjaajan osaamisalueita ovat muun muassa lapsen kehityksen tuntemus sekä varhaispedagogiikka ja kristillinen kasvatus. Heidän tehtävänään on tukea lapsen kokonaisvaltaista kasvua.

Naantalin seurakunnan varhaiskasvatuksen yhteistyökumppaneita ovat mm. MLL, Naantalin kaupunki ja Kirjahyrrä.