Vapaaehtoistyö

Vapaaehtoistyöstä hyvä mieli

Diakoniatyössä on tarjolla monenlaisia vapaaehtoistyön pestejä. Ehkä haluat jotain säännöllistä tekemistä, kuten olla kerhon tai piirin ohjaajana kerran viikossa tai auttaa kirppiksellä tai kahvilassa.

Osa vapaaehtoistyön tehtävistä on kausiluontoisia: esim. yhteisvastuuvapaaehtoisten toiminta keskittyy helmi-huhtikuulle. Vapaaehtoisena saat koulutuksen tehtävääsi.

Suurella sydämellä -vapaaehtoistyön kurssi

Suurella sydämellä -vapaaehtoistyön kurssilla pääset tutustumaan vapaaehtoistyön yleisiin periaatteisiin sekä erilaisiin vapaaehtoistyön mahdollisuuksiin Naantalin seurakunnassa.

Kurssipäivät: to 3.3., to 10.3. ja to 24.3. klo 17.30 -19 Naantalin seurakuntakeskuksessa. Tarvetta on esim. vanhusten ulkoiluttajista, kirpputorin ja kahvilan vapaaehtoisista. Ilmoittautumiset viimeistään 1.3. Päivi Leinolle 040 130 8341, paivi.leino@evl.fi.

Vapaaehtoistyön peruskurssi

• Vapaaehtoistyön peruskurssilla saat kattavan tietopaketin vapaaehtoistyön peruspalikoista.
  • Käymme läpi vapaaehtoistyön toimintakenttää ja periaatteita diakoniatyössä.
  • Saat tietoa vapaaehtoistyön mahdollisuuksista paikallisseurakunnissa.
  • Kurssien suorittaneet voivat toimia esim kahviossa, kirpputorimyyjinä, kerhovetäjinä, ohjelmasuorittajina ja lähimmäispalvelijoina.

Tarjoamme vapaaehtoisille muutakin säännöllistä ohjausta ja tukea aina silloin kuin sitä tarvitset.

Naantalin seurakunnan aurinkoristi

”Kaksi tavallista kättä
Jeesus työhön lähettää,
kuinka paljon tekemättä
ilman niitä täällä jää?
Kaksi tavallista jalkaa
hän voi ottaa jaloikseen,
niillä taivasmatka alkaa,
joka aamu uudelleen - uudelleen.”