Diakonia -
rinnallakulkemista ja yhdessä tekemistä

Kesäkuu 2020
Avaamme toimintaamme pienin askelin.

Kesäkuun alusta lähtien on taas mahdollista osallistua jumalanpalveluksiin Naantalin kirkossa.
Sanajumalanpalvelus sunnuntaisin klo 10.
Suvi-illan ehtoollinen joka toinen ke 10.6., 24.6., 8.7., 22.7. ja 5.8. klo 18.
Naantalin kirkko on auki hiljentymistä ja tutustumista varten kesä-elokuun ajan keskiviikosta sunnuntaihin klo 11-18.

Seurakuntakeskuksessa tapahtuva toiminta on tauolla ainakin 30.6.2020 asti.
Café Armo ja kirppis avaavat ovensa maanantaina 31.8. klo 10.
Café Armon puutarhakahvila ja kirppis
auki keskiviikkoisin klo 13-15 ajalla 10.6.- 26.8 seurakuntakeskuksen pihassa. Klo 13 pieni hartaus. Nautitaan yhdessäolosta turvavälit muistaen. Tervetuloa!

Some-toimintaa kesällä 2020

Tarvitsetko ruoka-apua? Ruokakasseja jaetaan seukakuntakeskuksella (Piispantie 2) maanantaisin sukunimen mukaan aakkosjärjestyksessä seuraavasti: A-L 1.6. , 15.6., 29.6. ja M-Ö 8.6., 22.6., 6.7. Seurakunnan ruokakassijako päättyy 13.7., jolloin saavat kaikki kassin. Kassien varaus etukäteen edellisen viikon torstaina klo 10 mennessä diakoniatyöntekijöiltä. Ota yhteyttä diakoniatyöntekijöihin.

Kaipaatko keskusteluapua, tai vaikkapa rukousta?  Ota yhteyttä pappeihin tai diakoniatyöntekijöihin

Kirkonkeskusteluapu auttaa myös.

______________________________________________________

Diakoniatyö on kuuntelemista, tukemista ja rinnalla kulkemista erityisesti silloin, kun elämä tuntuu vaikealta. Jos sinulla on kipeitä, mieltä painavia asioita ja tarvitset ammattiapua, diakoniatyöntekijät ovat sinua varten. Ammattimaista auttamista tärkeämpää on diakonia elämäntapana. Kristillisyys ja diakonia tulevat todeksi siellä, missä ihmiset todella välittävät toisistaan. Diakonian vapaaehtoistoiminnasta voit löytää myös sopivan tavan elää tätä toideksi ja palvella toisia.

Jos rahat eivät riitä elämiseen, sinulla on mahdollisuus hakea taloudellista apua diakoniatyöltä. Seurakunnan taloudellinen apu on pääsääntöisesti kertaluontoista. Taloudellista tukea hakevalta edellytetään, että hän on selvittänyt mahdollisuuden saada yhteiskunnan lainmukainen sosiaaliturva. Voit pyytää meiltä myös käytännön apua tukien hakemiseen Kelan kautta tai Naantalin kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluista. Taloudellisen avun muotoja ovat raha- ja ruoka-apu. Apua haetaan ottamalla yhteyttä Diakoniatyöntekijöihin ja tulemalla diakoniatyönvastaanotolle sovittuna aikana. Vähävaraisuuden toteamiseksi sinun tulee esittää samassa ruokataloudessa asuvien tulo- ja menotiedot.