Diakonia -
rinnallakulkemista ja yhdessä tekemistä

Kaipaatko keskusteluapua, tai vaikkapa rukousta?
Ole yhteydessä diakoniatyöntekijään, kun mieltäsi painaa huoli, murhe tai kaipaat kuuntelijaa. Diakoniatyöntekijän tavoitat parhaiten arkisin puhelimitse tai sähköpostilla:
anna.ojala@evl.fi, 040 130 8340.
paivi.leino@evl.fi, 040 130 8341.
mari.syrjakoski-vuollet@evl.fi, 040 130 8342.
minna.pykalamaa@evl.fi, 040 130 8343.

Kirkonkeskusteluapu auttaa myös.

Tarvitsetko taloudellista tukea jouluun?

Naantalin seurakunnan diakoniatyöltä voit hakea jouluavustusta vähävaraisuuden perusteella. Hakemuksia saat diakoniatyöntekijöiltä sekä seurakuntakeskuksen kirkkoherranvirastosta osoitteesta Piispantie 2, Naantali. Avustus on tarkoitettu Naantalin seurakunnan alueella asuville henkilöille. Hakemus liitteineen on palautettava viimeistään torstaina 9.12. klo 13. mennessä diakoniatyöntekijälle tai kirkkoherranvirastoon. Hakemuksen voit pyytää myös sähköpostitse diakoniatyöntekijöiltä. Yhteystiedot alla.

Päivi Leino: paivi.leino@evl.fi, p. 040-130 8341, Mari Syrjäkoski-Vuollet: mari.syrjakoski-vuollet@evl.fi, p.040-130 8342, Minna Pykälämaa: minna.pykalamaa@evl.fi, p. 040-130 8343 Anna Ojala: anna.ojala@evl.fi p.040-130 8340.

Tullin Joulu 2021

Koronatilanteen tuomasta epävarmuudesta johtuen vuoden 2021 Tullin Joulu tapahtumaa ei järjestetä.
Tapahtuman tekijät toivottavat kaikille vapaaehtoisille, lahjoittajille ja kävijöille rauhallista joulun odotusta ja parempaa vuotta 2022.
Yhteistyössä: Naantalin kaupunki, Naantalin seurakunta ja Sullekans ry

Tullin Joulun tilalla Naantalin seurakunnan diakoniatyö järjestää jouluruokailun seurakunnan alueella asuville 22.12. Tarkempia tietoja ja ilmoittautumiset viimeistään ti 14.12. Anna Ojalalle puh. 0401308340.

_______________________________________________________________

Diakoniatyö on kuuntelemista, tukemista ja rinnalla kulkemista erityisesti silloin, kun elämä tuntuu vaikealta. Jos sinulla on kipeitä, mieltä painavia asioita ja tarvitset ammattiapua, diakoniatyöntekijät ovat sinua varten. Ammattimaista auttamista tärkeämpää on diakonia elämäntapana. Kristillisyys ja diakonia tulevat todeksi siellä, missä ihmiset todella välittävät toisistaan. Diakonian vapaaehtoistoiminnasta voit löytää myös sopivan tavan elää tätä toideksi ja palvella toisia.

Jos rahat eivät riitä elämiseen, sinulla on mahdollisuus hakea taloudellista apua diakoniatyöltä. Seurakunnan taloudellinen apu on pääsääntöisesti kertaluontoista. Taloudellista tukea hakevalta edellytetään, että hän on selvittänyt mahdollisuuden saada yhteiskunnan lainmukainen sosiaaliturva. Voit pyytää meiltä myös käytännön apua tukien hakemiseen Kelan kautta tai Naantalin kaupungin sosiaali- ja terveyspalveluista. Taloudellisen avun muotoja ovat raha- ja ruoka-apu. Apua haetaan ottamalla yhteyttä Diakoniatyöntekijöihin ja tulemalla diakoniatyönvastaanotolle sovittuna aikana. Vähävaraisuuden toteamiseksi sinun tulee esittää samassa ruokataloudessa asuvien tulo- ja menotiedot.