Jumalanpalvelus kokoaa kristityt yhteen

Kesäkuussa 2020

Kesäkuun alusta lähtien on taas mahdollista osallistua jumalanpalveluksiin Naantalin kirkossa.
Sanajumalanpalvelus sunnuntaisin klo 10 ja suvi-illan ehtoollinen joka toinen ke 10.6., 24.6., 8.7., 22.7. ja 5.8. klo 18.
Naantalin kirkko on auki hiljentymistä ja tutustumista varten kesä-elokuun ajan keskiviikosta sunnuntaihin klo 11-18.

Some-toimintaa kesällä 2020

__________________________________________________________

Sunnuntaina vietetään messua tai jumalanpalvelusta, koska sunnuntai on kristittyjen pyhäpäivä. Vuosisatojen kuluessa pyhäpäivän viettämiseen on kehittynyt oma järjestyksensä ja eri kulttuureihin sopivat tapansa. Jossain kokoonnutaan sodan tai luonnonkatastrofin keskellä, jossakin vapaamuotoisesti, toisaalla taas upean katedraalin turvallisten muurien suojaan ja liturgisemmin. Kokoontumisten sisältö on kuitenkin kaikkialla maailmassa sama: rukoillaan tärkeiden asioiden puolesta, luetaan Raamattua, kuunnellaan opetusta ja nautitaan ehtoollista, yhteistä ateriaa.

Suomen evankelis-luterilaisessa kirkossa vietetään yleensä messua: jumalanpalvelusta, jossa on ehtoollinen ja sen kulku seuraa yhtenäistä rakennetta. Välillä messussa on erilaisia muuntuvia elementtejä esimerkiksi musiikkiesityksien muodossa tai toteuttamalla esirukous erilaisela tavalla.

Musiikilla on merkittävä rooli jumalanpalveluksissa. Musiikki luo tunnelmaa ja antaa mahdollisuuden osallistua jumalanpalvelukseen. Urut ovat perinteisesti olleet evankelis-luterilaisissa kirkoissa pääsoitin. Niin on edelleenkin aamumessun kohdalla. Muutaman viime vuosikymmenen aikana messun musiikki on monipuolistunut monin tavoin; varsinkin erilaisiin teemamessuihin virsien rinnalle on tullut uudenlaisia lauluja ja musiikin toteutuksessa voidaan käyttää lähes mitä soittimia tahansa.

Tervetuloa myös teemamessuihin

Vuoden mittaan Naantalin seurakunnassa on tarjolla myös erilaisia teemamessuja, kuten Kansanlaulukirkko, Tuomasmessu tai Taizémessu. Myös nojatuolikirkko ja Crosspoint ovat vapaamuotoisesti toteutettuja jumalanpalveluksia. Nuortenmessut ja perhemessut kuuluvat niin ikään seurakuntamme monimuotoiseen jumalanpalveluselämään.

Tervetuloa mukaan niin osallistumaan kuin yhdessä tekemään messuja! Jumalanpalveluksiin liittyvistä vapaaehtoistehtävistä saat lisätietoa kaikilta papeiltamme.