Konserteissa kajahtaa

Naantalin kirkon kesäkonserttisarjan aloittaa pirteä yllätys, uusvanha naantalilais-turkulainen yhtye Kaivokatu Gospel. Gospelyhtyeen jäsenet tunnetaan Naantalissa jo pitkään toimineen Kaivokatu Swing Bandin riveistä. Yhtyeen nimi johtaa luonnollisesti Naantalin Kaivokatuun, jonka varrella kokoonpano on harjoitellut vuosikymmenten ajan. Hartaan kauniisti, iloisen rytmikkäästi-konsertin laulusolisteina torstaina 12.7. toimivat Sirkku Lehtimäki ja Matti Mäntylä. Laulajille taustaa ja potkua antavat puhallintaituri Kristian Lakari, klarinetti, huilu ja saksofonit, Timo Havia, kontrabasso, Pertti Laine rummut sekä kokoonpanon kapellimestari ja sovittaja Matti Lakari, piano. Kaivokatu Gospelin ohjelmiston kotimaisia säveltäjiä ovat mm. Lasse Mårtenson, Heikki Sarmanto ja Juha ”Junnu” Vainio. Negrospirituaalit puolestaan ovat tyypillisiä afroamerikkalaisia hengellisiä ja kansanlauluja. Yhtye tarjoaa sikermien muodossa myös katsauksen muidenkin maiden gospeltyyppisiin lauluihin. Mukana on sävelmiä niin Irlannista, Israelista, Skotlannista kuin Ruotsistakin. Tuttuja säveltäjänimiä ovat lisäksi J.S. Bach sekä Franz Schubert.

Bachin kuolinpäivänä lauantaina 28.7. Naantaliin saapuu konsertoimaan Leipzigin Tuomaskirkon urkuri Ulrich Böhme, jonka edeltäjiä oli itse Johann Sebastian Bach. Böhme on maailmankuulu urkuri, joka on viime vuosina soittanut aina Bachin kuolinpäivänä konsertin jossain päin maailmaa. Monen vuoden yrittämisen jälkeen hänet saatiin vihdoin soittamaan konsertti myös Naantalin kirkossa. Konsertin ohjelmassa on mm. osia Bachin suuresta kokoelmasta Clavierübung III, kuusi Schübler-koraalia sekä valikoima muita Bachin keskeisiä urkuteoksia. Konsertti järjestetään yhteistyössä Turun Urkujuhlien kanssa.

Konserttisarjan päättää torstaina 9.8. Satakielen laulu, jossa konsertoi Turun tuomiokirkon I kanttori, laulaja Jukka Pietilä yhdessä tunnetuimpiin konserttiurkureihimme lukeutuvan Kalevi Kiviniemen kanssa. Konsertin säveltäjänimiä ovat Gluck, Cavazzoni, Kuhnau, Mozart ja Caccini.

Tervetuloa!

Suvilinnun lauluja yhteislaulutilaisuus
to 5.7. klo 18 Naantalin kirkossa.
Vapaaehtoinen kolehti Kirkon
Ulkomaanavun hyväksi.

Velkuasello soi! La 7.7.2018 klo
18 Velkuan kirkossa. Velkuasello
Ensemble Reetta Haavisto, sopraano.
Villa-Lobos, Popper, Bach.
Konsertti ”Hartaan kauniisti –
iloisen rytmikkäästi”.

Kaivokatu Gospel to 12.7. 2018 klo 19 kirkossa.
Vapaa pääsy, ohjelma 10€.
Konsertti Bachin kuolinpäivänä.
la 28.7. klo 19 kirkossa. Ulrich Böhme,
urut. Vapaa pääsy, ohjelma 10€.

Suvilinnun lauluja – yhteislaulutilaisuus
su 29.7. klo 16.30 Velkuan
kirkossa. Vapaaehtoinen kolehti
Kirkon Ulkomaanavun hyväksi.

Konsertti ”Satakielen laulu”.
to 9.8.2018 klo 19 kirkossa. Jukka
Pietilä, laulu, Kalevi Kiviniemi,
urut. Vapaa pääsy, ohjelma 10€.