Väriä ja vaihtelua jumalanpalveluselämään

Jumalanpalveluksia voi viettää monin tavoin. Erilaiset tyylit ja traditiot rikastuttavat hengellistä elämää. Millainen jumalanpalvelus puhuttelee eniten sinua?

Tuomasmessu

Lepää ja löydä voimaa. Penkistä löytyy paikka juuri Sinulle.

Messuun voi tulla ihan sellaisena kuin on. Tuomasmessua on usein sanottu epäilijöiden ja etsijöiden messuksi. Surut ja ilot voi jakaa rukouksessa ja kierrellä rukousjakson aikana rukousalttareilla ja kirjoittaa oman rukouspyynnön tai sytyttää oman kynttilän. Tai vain istua penkissä.  Lauluun voi liittyä tai vain kuunnella. Tuomasmessussa lauletaan tuomaslauluja, virsiä ja muita hengellisiä lauluja. Tuomasmessussa on myös mahdollisuus esirukoukseen alttarilla papin tai avustajan kanssa. Messu päättyy yhteiseen ehtoolliseen.

Vietämme Tuomasmessua kaksi kertaa vuodessa, syys- ja kevätkaudella. Tuomasmessua valmistelee aina joukko vapaaehtoisia, olet tervetullut mukaan porukkaan! Kysy lisää Piia Klemiltä, piia.klemi@evl.fi tai 040 130 8312.

Hiljaisuuden messu

Hiljaisuuden messu perustuu Taizé-lauluihin ja on rauhoittumiseen ja hiljaisuuteen rohkaiseva musiikkipitoinen messu. Hiljaisuuden messulle tyypillistä ovat Taizé-laulut, joita toistetaan useita kertoja. Taizé-laulut ovat peräisin Taizén yhteiskristillisestä yhteisöstä Ranskasta. Teejatkot. Hiljaisuuden messua vietetään kerran kaudessa.

Nojatuolikirkot

Nojatuolikirkossa on vieraana mielenkiintoinen haastateltava, jonka kanssa keskustellaan pyhän tekstistä tai muusta valitusta teemasta. Kaikki saavat osallistua keskusteluun. Nojatuolikirkko sisältää pienen hartausosion ja lopussa on iltatee.

Nuortenmessut

Oletko nuori tai nuorenmielinen? Nuortenmessuja vietetään muutaman kerran kaudessa. Niistä löytyy lisätietoa Naantalin seurakunnan nuorisotyön sivuilta.

Crosspoint

on vapaaehtoisvoimin toimiva vapaamuotoinen yhteisöllinen jumalanpalvelus, josta löytyy lisätietoa aikuistyön sivuilta. Ehtoollista vietetään kerran kaudessa.