Rippikoulu - seikkailu sinua varten!

22.05.2020

Hei rippikoululainen ja huoltaja!

Pohjautuen valtiovallan, tuomiokapitulin ja aluehallintaviraston päätöksiin ja ohjeistuksiin, tällä hetkellä rippikoulukesämme toimii seuraavanlaisesti :

Rippikoululaistemme turvallisuuden varmistamiseksi Naantalin srk on päättänyt järjestää kaikki kesän rippileirit päiväopetuksena ilman yöpymistä. Päiväopetus toteutetaan Soiniemen leirikeskuksessa ilmoitettuna ajankohtana lähtökohtaisesti joka päivä klo 10-18, mutta päivää leiriä lyhyempänä (viimeinen päivä jää pois). Konfirmaatiopäivä pysyy samana, mutta kellonaika saattaa muuttua. Ilmoitamme tarkempia tietoja heti kun saamme suunnitelmat päivitettyä.

Huom! Tämä muutos ei vaikuta päivärippikoulun toimintaan, vaan päivärippikouluryhmä pysyy alkuperäisessä ilmoitetussa aikataulussaan. Päivärippikoulun toteutuspaikkana säilyy seurakuntakeskus.

Alla vielä kaikkien lähijaksojen ajankohdat :

Soi 1 : 2.-7.6
Soi 2 : 10.-15.6
Soi 3 : 28.6 - 3.7
Soi 4 : 6.-11.7
Soi 5 : 14.-19.7
Soi 6  : 22.-27.7
PRK : 22.-28.7

Konfirmaatiot

Naantalin rippikouluryhmien konfirmaatiot toimitetaan aiemmin ilmoitettuina päivinä useammassa osassa. Konfirmaatiopäivä säilyy siis samana mitä on aiemmin ilmoitettu, mutta konfirmaation kellonaika saattaa vaihtua myöhemmäksi. Tiedotamme tästä heti, kun tiedämme lisää.

______________________________

Rippikoulussa pohditaan elämän suuria kysymyksiä ihmisestä, Jumalasta, uskosta, elämästä ja rukouksesta. Rippikoulussa eletään toisia kunnioittaen, uusiin ihmisiin tutustuen ja yhdessä hiljentyen. Osaltaan rippikoulu auttaa tutustumaan myös omaan itseensä.

Rippikoululla on myös muita merkityksiä. Rippikoulu ja konfirmaatio antavat oikeuksia, kuten itsenäisen oikeuden käydä ehtoollisella, kelpoisuuden kummiksi, mahdollisuuden kirkolliseen avioliittoon vihkimiseen ja kirkollisen äänioikeuden 16-vuotiaana.

Rippikoulussa pohditaan asioita aina nuoren elämänkuvioista Jumalan olemassaoloon ja elämän mielekkyyteen asti. Rippikoulu päättyy konfirmaatiomessuun.