Uutiset

Uutislistaukseen

Naantalissa koulutetaan yksinäisyyttä vastaan taistelevia Feeniks-miehiä 

16.4.2021 14.57

Naantalissa koulutetaan yksinäisyyttä vastaan taistelevia Feeniks-miehiä 

”Naantalissa monet miehet kokevat yksinäisyyttä, mutta samalla he haluaisivat myös tukea toisia miehiä”, kertoo johtava diakoniatyöntekijä Anna Ojala Naantalin seurakunnassa. Hän on huomannut omassa työssään, kuinka monia miehiä kutkuttaisi heittäytyä myös uuden oppimiseen. Käytännön keinot ovat vain olleet hakusessa. Mutta ei enää. ”Olemme seurakuntana mukana toukokuussa alkavassa Feeniks-mentoreiden kouluttamisessa”.  

”Kun pääsee jakamaan omaa osaamistaan, se antaa eväitä myös oman elämänlaadun kasvattamiseen. Oman osaamisen jakaminen on tärkeää kaikille. Mentorointi on siihen loistava tapa”, Ojala kertoo. 

Feeniks-koulutuksen tavoitteena on opettaa keski-ikäisistä miehistä vertaistensa sparraajia ja arjen valmentajia. Mitään pohjakoulutusvaatimuksia ei ole. Halu oppia ja vetää ryhmää riittää. Miesten taustojen ja kohtaloiden erilaisuus onkin rikkaus. 

”Kiinnostuimme asiasta ja päätimme lähteä mukaan, kun kuulimme, miten esimerkiksi Jämsässä miehet ovat innostuneet vastaavasta mentoroinnista”, kertoo työllisyyspäällikkö Jani Välimäki Naantalin kaupungilta. Naantalin kaupungilla ei ole juurikaan vain miehille suunnattua toimintaa. Sen aukon tämä yhteistyö myös täyttää. 

Viikonlopun mittainen, maksuton, Feeniks-mentoreiden koulutus toteutetaan 14.-16.5.2021 Naantalin seurakuntakeskuksen tiloissa. Miehet saavat oppia ryhmänohjaamisesta, valmentamisesta, oppimisesta ja tietysti myös itsestään. ”Itsensä tuntemaan oppiminen on paras lahja miehelle”, muistuttaa mentoreita kouluttava Mertzi Bergman. ”Siitä hyötyy koko lähiympäristökin”. 

”Feeniksin ryhmissä miehet pääsevät esimerkiksi harrastamisen kautta kohtaamaan toisia miehiä, he saavat yksilöllistä mentorointia ja ennen kaikkea tukea uuden elämäntilanteen keskellä. Toivomme, että mentorimme voisivat olla saattamassa toisia miehiä elämän kriittisellä hetkellä”. kertoo hankepäällikkö Miikka Vuorinen. Koulutus on osa Feeniks-hankkeen alueellisten intenventioiden ohjelmaa, jota toteutetaan keväällä 2021 eri puolilla Suomea. 

 

Lisätietoja antavat mielellään: 

Miikka Vuorinen, Hankepäällikkö, Feenikshanke.fi miikka.vuorinen@sosped.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä 040 164 6411 sekä johtava diakoniatyöntekijä Anna Ojala anna.ojala@evl.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä040 130 8340Linkki avautuu uudessa välilehdessä, Mertzi Bergman mertzi.bergman@sosped.fi|Linkki avautuu uudessa välilehdessä +358 50 4088 076 | www.feenikshanke.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä