Konsertti

Naantalin kirkko

Konsertissa kuullaan kolmen barokin ajan kuuluisimpien säveltäjien teoksia. Esiintyjinä ovat mezzosopraano Essi Luttinen, urkutaiteilija Ville Urponen sekä soitinyhtye.

Johann Sebastian Bachilta on säilynyt satoja kirkkokantaatteja, joista osa on yhdelle soololaulajalle ja orkesterille. Alttokantaatti Vergnügte Ruh, beliebte Seelenlust on yksi kauneimpia kantaatteja ja se sopii solistina laulavan Essi Luttisen äänelle loistavasti.
Antonio Vivaldi oli valtavan tuottelias säveltäjä, jolta on esimerkiksi säilynyt lähes 500 konserttoa, joista useimmat ovat viululle kaikkien tunteman Vuodenaikojen tapaan. Elizabeth Stewart ja Ville Urponen esittävät hieman harvinaisemman yhdistelmän jopa Vivaldinkin konserttojen joukossa: konserton viululle ja uruille, jossa molemmat soittimet ovat tasavertaisessa soolosoittimen asemassa.
Georg Philipp Telemann oli elinaikanaan kuuluisampi kuin Bach ja Vivaldin tapaan valtavan tuottelias säveltäjä. Telemannilta on säilynyt kymmeniä triosonaatteja, joista konsertissa kuultava sonaatti g-molli on yksi inspiroituneimmista. Sonaatin solisteina ovat Satu Ala, oboe d'amore ja Ilana Gothoni, viulu.

Konsertti järjestetään yhteistyössä Turun urkujuhlien kanssa.
Vapaa pääsy, käsiohjelma 10e.

Naantalin seurakunta