Minä Birgitta, Io Santa Brigida -tanssiteos

Minä Birgitta, Io Santa Brigida -tanssiteos Naantalin kirkko

Minä Birgitta, Io Santa Brigida?: kohtauksia erään naisen pyhästä elämästä -tanssiteos.
Tanssitaiteilija Tuuli-Maaria Louhensalo-Lindström esittää sooloteoksen Birgitasta, pyhästä, kapinallisesta naisesta sekä hänen pyrkimyksestään itselliseen elämään.

Kuka Birgitta on ja entä mitä on pyhyyden tavoittelu? Pyhä Birgitta oli monta: tytär, neito, vaimo, äiti, kuninkaankasvattaja, poliittinen vaikuttaja, leski, mystikko ja lopulta pyhimys. Mutta oliko Birgitta pyhä?

Minä Birgitta, Io Santa Brigida? -tanssiteos kulkee Birgitan kanssa koko pitkän matkan pohjolasta Roomaan, vanhuudesta nuoruuteen. Tanssija kohtaa Birgitan tämän kolmessa todellisuudessa: neitsyenä, vaimona ja leskenä. Teoksen tarina luo kysyvän, raadollisen mutta myös hellän humoristisen kuvan naisesta, joka ei halunnut asettua yhteen muottiin.

Tanssiteoksen musiikkina kuullaan rekonstruoitua keskiaikaista musiikkia sekä osia Zbigniew Preisner:n Sielunmessusta ja se yhdistää uutta balettia sekä tanssiteatteria.

Minä Birgitta, Io Santa Brigida? -sooloteoksen kantaesitys oli Suomen Rooman Instituutissa, Villa Lantessa kesäkuussa 2019.

Vapaa pääsy, ohjelma 10€.

pe 15.11.2019 klo 17.00 - su 17.11.2019 klo 23.59

Tammilehto, Rymättylä

Hiljaisuuden retriitti

Tule hiljentymään kauniisiin Tammilehdon maisemiin, hakemaan Jumalan läheisyyttä ja rauhaa.

Naantalin seurakuntakeskus

Pelimimmit

Tule pelaamaan mimmien kanssa kaikenlaisia kivoja pelejä

Naantalin kirkko

Suomen Kanttorikuoron konsertti "Ubi caritas et amor, Deus ibi est"

Evankelis-luterilaisista kirkkomuusikoista koostuva Chorus Cantorum Finlandiae eli Suomen Kanttorikuoro tuo konsertillaan valoa marraskuiseen maanantai-iltaan. Konsertin ohjelma on monipuolinen kattaus niin tuttuja hengellisiä lauluja kuin myös klassista ja uudempaa kirkollista kuoromusiikkia.
Kuoroa johtaa kuoronjohtaja, kapellimestari Ruut Kiiski.