Kamarikuoro Krysostomoksen konsertti

Ortodoksimusiikkia nykytvistillä

Uuteen ortodoksiseen kirkkomusiikkiin erikoistunut Kamarikuoro Krysostomos saapuu Naantaliin ja tuo konsertillaan valoa tammikuun pimeyteen. Tarjolla on ortodoksista kirkkomusiikkiperinnettä sopivasti haastavaa uutta musiikkia sekä poimintoja kuoron 15-vuotiselta taipaleelta.

Säveltäjä Juhani Komulaiselta kuullaan vastikään kantaesitetty Sinun kielesi lahjat. Se on runsassointinen ja valoisa ylistyslaulu, jossa säveltäjän kädenjälki kuuluu vahvasti. Iloitse, neitsyt on puolestaan Lauri Mäntysaaren rytmikkään svengaava näkemys ikiaikaiseen tekstiin, "ortodoksien Ave Mariaan".

Konsertissa kuullaan myös otteita Rukouspalveluksesta Jumalansynnyttäjän Kozelshtshanin ikonin kunniaksi, jonka on säveltänyt kuoron perustaja ja johtaja Mikko Sidoroff. Teoksen mystisesti soivat sävelkulut pääsevät oikeuksiinsa Naantalin kirkon tunnelmallisessa miljöössä.

Kriitikoidenkin kiittämä Kamarikuoro Krysostomos on erikoistunut uuden suomalaisen ortodoksisen kirkkomusiikin esittämiseen. Laulajat tulevat ympäri Suomen, ja kuoro harjoittelee periodeittain musiikin maisteri Mikko Sidoroffin johdolla. Sidoroff asuu Saksassa ja toimii myös Landestheater Coburgin kuoromestarina.

Käsiohjelma 10e

Konsertti (Toivelaulutilaisuus)