Hyppää sisältöön

Päiväkerhot
- leikin lumoa ja hiljaisuutta

Syksyn 2023 toimintakausi viikot 33-50
 

Päiväkerho 2-5 vuotiaille ma klo 12.30-15, ti klo 9-12, ke 9-11 ja pe 9-12  
Paikka: Nuhjalan kerhotila, Nuhjalantie 5 A 11

llmoittautumiset ja tiedustelut

Ilmoittautua voi sähköisen lomakkeen kautta. Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Päiväkerhot maksuttomia.
Huom! Ryhmät ovat täynnä. Mahdollisista vapautuvista paikoista voit tiedustella Päivi Sillanpäältä 040 130 8326, [email protected].
 

Lastenohjaajien yhteystiedot tästä linkistä
Lisäksi kaikkiin tiedusteluihin vastaa johtava kasvatuksen viranhaltija: [email protected] tai 040 130 8326.

Seurakuntien päiväkerhot ovat kirkon toimintaa 2–5 -vuotiaiden lasten parissa. Päiväkerhossa vaalitaan lapsen kokonaisvaltaista kasvua. Päiväkerhossa toimitaan lasten, vanhempien ja työntekijöiden välisessä kumppanuudessa. Päiväkerholla on vankka asema lapsen ja lapsiperheiden elämässä; seurakunnan päiväkerhoissa käy n. 40 % 3–6 -vuotiaista. Päiväkerhoa on kehitetty Suomessa yli 60 vuoden ajan. Päiväkerho on tavoitteellista kirkon varhaiskasvatusta.

Pienen lapsen leikkitaidot kehittyvät ryhmässä. On hauska leikkiä toisten lasten kanssa. On vauhtia ja menoa, yhdessä leikkimisen vaikeutta ja lumoa. Päiväkerhossa lastenohjaaja rakentaa toiminnan monipuoliseksi, lapsen kokonaiskehitystä tukevaksi. Liikkuminen, käsillä tekeminen, taide ja ilmaisu eri muodoissaan ovat päiväkerhon arkea. Huikeimmat ideat ovat usein lähtöisin lapsilta, vaikka lastenohjaajalla onkin keskeinen suunnitteluvastuu. Hiljentyminen, käsien ristiminen rukoukseen ja yhteinen laulu ovat turvallisuutta ja jatkuvuutta luovia rituaaleja. Lapsen hengellisyyden vaaliminen arjessa on tärkeää. Kristinuskon suuri kertomus ja omien kulttuuristen juurien tuntemus ovat suuri aarre.

Seuraa meitä somessa

Lapset Hoi! - Naantalin seurakunnan lapsiperheet Facebookissa

Naantalin seurakunnan lapset Instagramissa