Minä Birgitta, Io Santa Brigida -tanssiteos

Minä Birgitta, Io Santa Brigida -tanssiteos Naantalin kirkko

Minä Birgitta, Io Santa Brigida?: kohtauksia erään naisen pyhästä elämästä -tanssiteos.
Tanssitaiteilija Tuuli-Maaria Louhensalo-Lindström esittää sooloteoksen Birgitasta, pyhästä, kapinallisesta naisesta sekä hänen pyrkimyksestään itselliseen elämään.

Kuka Birgitta on ja entä mitä on pyhyyden tavoittelu? Pyhä Birgitta oli monta: tytär, neito, vaimo, äiti, kuninkaankasvattaja, poliittinen vaikuttaja, leski, mystikko ja lopulta pyhimys. Mutta oliko Birgitta pyhä?

Minä Birgitta, Io Santa Brigida? -tanssiteos kulkee Birgitan kanssa koko pitkän matkan pohjolasta Roomaan, vanhuudesta nuoruuteen. Tanssija kohtaa Birgitan tämän kolmessa todellisuudessa: neitsyenä, vaimona ja leskenä. Teoksen tarina luo kysyvän, raadollisen mutta myös hellän humoristisen kuvan naisesta, joka ei halunnut asettua yhteen muottiin.

Tanssiteoksen musiikkina kuullaan rekonstruoitua keskiaikaista musiikkia sekä osia Zbigniew Preisner:n Sielunmessusta ja se yhdistää uutta balettia sekä tanssiteatteria.

Minä Birgitta, Io Santa Brigida? -sooloteoksen kantaesitys oli Suomen Rooman Instituutissa, Villa Lantessa kesäkuussa 2019.

Vapaa pääsy, ohjelma 10€.

Lähetystilaisuus

Tervetuloa tapaamaan kotimaahan palanneita nimikkolähettejämme Sipareita.

Naantalin seurakuntakeskus

Pelimimmit

Tule pelaamaan mimmien kanssa kaikenlaisia kivoja pelejä

Hyvää huomenta naantalilaiset

Tervetuloa kaikille avoimeen tilaisuuteen. Joka kerta erilaista ohjelmaa.