Aviopareille

Parisuhteen hoitaminen vaatii työtä. Rakkaus antaa ja ottaa. Yhteistä aikaa pitäisi löytyä ja joskus olisi hyvä kuulla asiantuntijoitakin asian tiimoilta. Vertaistukikin on parisuhteelle usein hyvä juttu ja muiden rehellisten kokemusten kuuleminen terveellistä ja hoitavaa.

Järjestämme luentoja ja aviopari-iltoja. Juuri on suunnitteilla kolmen kerran luentosarja parisuhteesta yhteistyössä neuvolan kanssa.

Olemme myös säännöllisesti kustantaneet pareja Kansanlähetyksen aviopariristeilylle, joka järjestetään vuosittain huhtikuussa. Mikäli olet kiinnostunut lähtemään seuraavalle, ota yhteyttä Marja Saantolaan: 040 130 8311 tai marja.saantola@evl.fi

Tulisitteko puolisosi kanssa seurakunnan aviopareille tarkoitettuun toimintaan?

Ilta rakkaudelle 19.1.

-Rakkaus riisuu ja pukee, antaa voimia ja vie niitä. Se ei päästä ketään helpolla, sanovat Ilta rakkaudelle juhlan juontajat Maija ja Hannu Nyman.

Illan aikana kuullaan musiikkia, arkista tosielämän asiaa rakkaudesta ja railakkaita rehellisten parien haastatteluja. Eräs haastateltava pari on Aira ja Sakari Orava, joka tunnetaan maailmalla huippu-urheilijoiden kirurgina.

-Rakkaus kasvaa sitoutumisesta, sanoista, seksuaalisuudesta, sovinnosta ja siunauksesta. Näitä teemoja pohdimme illan aikana eri tavoin, huumoria unohtamatta, Nymanit kuvailevat.

Illassa on myös tilaisuus kuulla erilaisista parisuhteen viikonlopuista kuten esim. Naantalin kylpylän Mennään Eteenpäin -toiminnasta ja Liisa ja Juha Välilän vetämistä Pariasiaa -kursseista.

Pääsymaksu on 10€/pari, sis. kahvitarjoilun. Mukana on myös Naantalin seurakunnan pappi Marja Saantola, joka toivottaa kaikenlaiset ja kaikenikäiset parit mukaan.

"oomme taas kuin kaksi lasta jotka aikoinaan
puolivahingossa lähti samaa tietä kulkemaan
ja sä viet mut ikkunan luo ja sä sanot:
"me kai ollaan niin kuin nuo"

kaksi vanhaa puuta sateen pieksämää
katsoo kevääseen, seisoo erillään ja
kestää joka tuulen ja sään
kaksi vanhaa puuta vaikket sitä nää
katsoo kevääseen, seisoo erillään
ja jossain alla maan
ne kaiken aikaa yhteen punoneet on juuriaan"