Velkua

Velkua on kuulunut Naantalin seurakuntaan vuoden 2005 alusta. Kuvassa on Palvan saarella sijaitseva Pyhän Henrikin kirkko. Kaikki opastukset Naantalin matkailun kautta, p. 435 9800 tai info@naantalinmatkailu.fi

Velkuan tapahtumia

Tiedoksi Velkuan lauttaliikenteestä jouluaattona

M/S Kivimo ajaa jouluaattona ylimääräisen vuoron. Lähtö on 12.45 Teersalosta kaikkien reitin saarten kautta tilauksesta. Laiva on takaisin Teersalossa noin kello 14, jolloin ehtii Palvan lossilla kirkkoon. M/S Kivimo ajaa sunnuntai-aikataulun mukaisesti klo 17.45 asti, joten kirkosta paluu onnistuu normaalin aikataulun puitteissa klo 16.30 vuorolla. Sunnuntaina 24.12. jouluaaton sanajumalanpalvelus klo 15 Velkuan kirkossa.

Velkuan kirkko

Pyhän Henrikin kirkko rakennettiin Palvan saarelle vuonna 1793. Kirkon historiaan liittyy vauhdikkaita käänteitä, kun mm. venäläinen sotaväki ryösti Palvan meritaistelun yhteydessä vuonna 1808 kirkon koko irtaimiston ja vain alttaritaulu säilyi. Tapauksesta jäi muistoksi vanha laivatykki, jonka jäännöksestä on rakennettu muistomerkki kirkon lähettyville.

Kirkon opastetut kierrokset:
varaukset Naantalin matkailusta
ma-pe 9-16.30 puh. 02 435 9800, info@naantalinmatkailu.fi, www.naantalinmatkailu.fi