bigger text smaller text
Etusivu/Seurakuntavaalit 2018

"Jeesus Kristus on sama
eilen, tänään ja ikuisesti"
Hepr. 13:8

NÄIN VAIKUTAT!

Oman seurakuntasi hyväksi!

Päätöksentekoa Naantalin seurakuntayhtymässä

Päätöksentekoa ev.-lut. kirkossa

Tässä ohjeita ehdokkaalle

Lisää tietoa/ohjeita
seurakuntavaalit.fi

Nuori aikuinen vaikuttaa kirkossa

Millainen on sinun kirkkosi? Vaikuta seurakuntasi tulevaisuuteen äänestämällä tai asettumalla itse ehdokkaaksi marraskuun 2018 seurakuntavaaleissa.

Seurakuntavaaleissa valitaan kirkon uudet luottamushenkilöt vuosiksi 2019–2022. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 18.11. ja ennakkoäänestysaika 6.–10.11. Äänioikeutettuja ovat kaikki vaalipäivään mennessä 16 vuotta täyttäneet evankelis-luterilaisen kirkon jäsenet.

Seurakuntayhtymässä käydään kahdet vaalit

Merimaskun, Naantalin ja Rymättylän seurakunnat muodostavat seurakuntayhtymän. Tästä syystä Naantalin alueen seurakuntiin kuuluvat äänestävät kaksissa vaaleissa. Seurakuntavaaleilla valitaan
•edustajat seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon, joka tekee koko seurakuntayhtymää koskevat tärkeimmät päätökset, sekä
•jäsenet kunkin seurakunnan omaan seurakuntaneuvostoon, joka johtaa seurakunnan toimintaa.

Ehdokkaaksi voi asettua molemmissa vaaleissa tai vain toisessa.

Äänestäjälle kahden vaalin systeemi saattaa olla vaikea hahmottaa. Äänestystilanteessa kannattaakin olla hyvin tarkka, että oikea numero tulee varmasti kirjoitettua oikean väriseen äänestyslippuun: valtuuston lippu on valkoinen, seurakuntaneuvoston oranssi.

Sinustako luottamushenkilö?

Kiinnostaako sinua vaikuttaminen omassa seurakunnassasi tai yhteisessä kirkkovaltuustossa? Haluaisitko uudistaa toimintaa? Asetu rohkeasti ehdolle, huomisen kirkkoa tehdään nyt! Lisätietoa ehdokkaaksi ryhtymisestä löydät seurakuntavaalit.fi -sivustolta.

Ehdokasasettelu päättyy 17.9. klo 16. Ehdokkaaksi voi asettua seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon, oman seurakunnan seurakuntaneuvostoon tai molempiin.

Katso vaalivideo!

Valitsijayhdistykset

Vaaleissa asetutaan ehdolle valistijayhdistysten kautta. Tällä hetkellä Naantalin seurakunnassa tiedossa ovat seuraavat valitsijayhdistykset:

Majakka-ryhmä

on toiminut 1990- luvun puolivälistä alkaen ensin Naantalin seurakunnassa ja vuodesta 2009 alkaen Naantalin seurakuntayhtymässä ollen koko toimintansa ajan suurin valtuustoryhmä.

Majakka-ryhmässä on jäseniä Kokoomuksesta, Keskustasta ja RKP: sta sekä joukko sitoutumattomia. Majakka-ryhmän toiminta-alueena ovat kaikki yhtymän kolme seurakuntaa

Ryhmän sisällä yhteistyö on ollut rakentavaa. Tulevan valtuustokauden tavoitteitamme ovat: yhtymän talous tasapainossa pitäminen, seurakuntien jäsenistä huolehtiminen: seurakunnan on mentävä sinne, missä ihmiset ovat koolla, yhteistyön lisääminen yhtymän seurakuntien välillä.

Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan/toimimaan Naantalin seurakunta- yhtymän jossain seurakunnassa, lähde rohkeasti ehdokkaaksi ensi syksyn seurakuntavaaleihin.

Lähde mukaan, sillä tarvitsemme uusia päättäjiä tämän kauden jälkeen luottamustehtävistä luopujien tilalle!

Ota rohkeasti yhteyttä Majakka-ryhmän vetäjiin:
Pj Pekka Ritvanen, pekka.t.ritvanen@gmail.com, puh. 040 523 1411
Siht. Tiia Tavio, tiia.tavio@gmail.com, puh. 040 728 5552

Ruusuryhmä

Jokaisen ihmisen arvo ja kaikkien samanarvoisuus nousevat Kristuksen sanomasta. Valitsijayhdistys Ruusuryhmä ja sitoutumattomat haluaa tehdä työtä näiden arvojen mukaisesti Naantalin seurakunnan hyväksi.

Rakkaudesta lähimmäiseen- SDP ja sitoutumattomat
Ota yhteyttä:
Erkki Rantanen, puh. 050 383 2957, erkki4211@gmail.com

Askel-ryhmä

Askel-ryhmä toimii Naantalin ev.lut. seurakunnan ja seurakuntayhtymän päätöksenteossa. Ryhmän jäseniä on luottamushenkilöinä seurakunnan ja yhtymän valtuustossa ja neuvostossa. Askel – ryhmä on kristillisiin arvoihin sitoutunut ja poliittisista puolueista riippumaton.

Seurakunta on kaikenikäisten ja kaikenlaisten ihmisten yhteisö, jonka hyvinvointi perustuu keskinäiseen huolenpitoon. Haluamme olla uudistamassa seurakuntaa, jossa seurakuntalainen on keskeisessä roolissa. Tavoitteemme on lisätä vapaaehtoistyön osuutta ja kannustaa seurakuntaa toteuttamaan uusia tapoja auttaa lähimmäistään, tuoda sanaa esille ja olla mukana tukemassa seurakunnan strategiaa.

Yhteystiedot:
Åke Nyblom, puheenjohtaja, puh. 044 4494 499, ake.nyblom@aholatransport.fi