Avioliittoon vihkiminen

Rakkaus on väkevämpi kuolemaa. Sitä eivät suuret vedetkään voi sammuttaa, sillä rakkaus on lahja Jumalan.

Kirkollisessa avioliittoon vihkimisessä keskeistä on siunauksen pyytäminen. Vihittävät jättävät toinen toisensa ja yhteisen liittonsa Jumalan huolenpitoon. Ilmaistessaan tahtonsa rakastaa toinen toistaan vihittävät sitoutuvat avioliittoon ja siihen, että tekevät parhaansa, jotta kumpikin voisi olla siinä onnellinen.

Avioliittoon vihkiminen Naantalin seurakunnassa

Vihkipaikkana voi olla Naantalin tai Velkuan kirkko, seurakuntakeskuksen kappeli tai muu sopiva paikka, esim. koti.

Vihkiajat Naantalin kirkossa
Perjantaina klo 16.
Lauantaina klo 15, 16 ja 17.

Vihkiajat Velkuan kirkossa
Lauantaina klo 16.30

Poikkeavat vihkiajat sovitaan erikseen kirkkoherran kanssa.

Vihkiaika ja -paikka varataan kirkkoherranvirastosta.
Avioliiton esteiden tutkintaa tulee pyytää viimeistään viikkoa ennen vihkipäivää. Esteiden tutkinta tehdään kirkkoherranvirastossa tai sähköisesti (linkki viereisellä palstalla). Myös avioliiton kuulutuksesta kirkossa ja lehdessä sovitaan kirkkoherranvirastossa.

Avioliittoon vihkiminen Naantalin seurakunnassa

Vihkiajan varaaminen kesälle 2019 Naantalin tai Velkuan kirkkoon

Naantalilaiset parit ma 3.9. klo 9 alkaen
Ulkopaikkakuntalaiset parit ti 4.9. klo 9 alkaen

Vihkiajan sopimiseksi ota yhteyttä kirkkoherranvirastoon (tekstilinkki yllä).

Vihkipari