Millainen on sinun kirkkosi?

Kiinnostaako sinua vaikuttaminen omassa seurakunnassasi? Haluaisitko uudistaa toimintaa? Seurakuntavaaleissa pääset vaikuttamaan oman seurakuntasi tulevaisuuteen. Asetu rohkeasti ehdolle marraskuun 2018 seurakuntavaaleissa!

Huomisen kirkkoa tehdään nyt!

Tarvitsemme joukkoomme kaikenikäisiä, raikkaasti ja avoimesti ajattelevia seurakuntalaisia, jotka yhteen hiileen puhaltamalla haluavat tehdä hyvää seurakunnan kautta koko yhteisölle.

Katso mihin asioihin pääset vaikuttamaan, jos asetut ehdolle.

Asetu ehdolle

Kiinnostaako sinua vaikuttaminen omassa seurakunnassasi? Haluaisitko uudistaa toimintaa? Asetu rohkeasti ehdolle, huomisen kirkkoa tehdään nyt!

Lisätietoja ehdokasasettelusta

Seurakuntavaalit 2018

Asetu ehdolle viimeistään
17.9.2018

Ennakkoäänestys
6.–10.11.2018

Vaalipäivä
18.11.2018

Valitsijayhdistykset

Seurakuntavaaleissa asetutaan ehdolle valitsijayhdistyksen kautta. Yhdistys kerää listalleen ehdokkaita, joilla on yhteinen näkemys esim. kirkon uudistamisesta, tasa-arvon edistämisestä tai nuorten aseman vahvistamisesta kirkossa.

Tietoa valitsijayhdistyksistä

Minun kirkkoni uskoo, toivoo, rakastaa, on lähellä, uudistuu. Minun kirkkoni on minun seurakuntani! Mitä muuta se on?

Kuka ajaa sinulle tärkeitä asioita? Äänestämällä voit vaikuttaa!
Seurakuntavaaleissa saavat äänestää kaikki vaalipäivään mennessä 16 vuotta täyttäneet evankelis-luterilaisen seurakunnan jäsenet.

Vaalit somessa

Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa vaaleja voi seurata tunnisteella #minunkirkkoni.

Valtuusto valkoinen, seurakuntaneuvosto oranssi

Naantalin seurakunta muodostaa yhdessä Merimaskun ja Rymättylän kanssa Naantalin seurakuntayhtymän. Tästä syystä Naantalin alueen seurakuntiin kuuluvat äänestävät kaksissa vaaleissa.

Seurakuntavaaleilla valitaan
•Edustajat seurakuntayhtymän yhteiseen kirkkovaltuustoon, joka tekee koko seurakuntayhtymää koskevat tärkeimmät päätökset, sekä
•Jäsenet kunkin seurakunnan omaan seurakuntaneuvostoon, joka johtaa seurakunnan toimintaa.

Kumpaakin vaalia varten on siis omat ehdokaslistansa. Sama ehdokas voi asettua ehdolle molemmissa vaaleissa tai vain toisessa.

Kahden vaalin järjestelmässä yhteisen kirkkovaltuuston ehdokasta ja seurakuntaneuvoston ehdokas äänestetään erillisillä lipuilla. Äänestystilanne vaatiikin siis äänestäjältä tarkkuutta, että oikea numero tulee varmasti kirjoitettua oikean väriseen äänestyslippuun: valtuuston lippu on valkoinen, seurakuntaneuvoston oranssi.

Lisätietoa kaikesta vaaleihin liittyvästä saat Naantalin seurakunnan kirkkoherranvirastosta.

Seurakuntavaalit järjestetään 18.11.2018

#minunkirkkoni