Päiväkerho - leikin lumoa ja hiljaisuutta

Seurakuntien päiväkerhot ovat kirkon toimintaa 2–5 -vuotiaiden lasten parissa. Päiväkerhossa vaalitaan lapsen kokonaisvaltaista kasvua. Päiväkerhossa toimitaan lasten, vanhempien ja työntekijöiden välisessä kumppanuudessa. Päiväkerholla on vankka asema lapsen ja lapsiperheiden elämässä; seurakunnan päiväkerhoissa käy suuri joukko 2–5 -vuotiaista. Päiväkerhoa on kehitetty Suomessa yli 60 vuoden ajan. Päiväkerho on tavoitteellista kirkon varhaiskasvatusta.

Pienen lapsen leikkitaidot kehittyvät ryhmässä. On hauska leikkiä toisten lasten kanssa. On vauhtia ja menoa, yhdessä leikkimisen vaikeutta ja lumoa. Päiväkerhossa lastenohjaaja rakentaa toiminnan monipuoliseksi, lapsen kokonaiskehitystä tukevaksi. Liikkuminen, käsillä tekeminen, taide ja ilmaisu eri muodoissaan ovat päiväkerhon arkea. Huikeimmat ideat ovat usein lähtöisin lapsilta, vaikka lastenohjaajalla onkin keskeinen suunnitteluvastuu. Hiljentyminen, käsien ristiminen rukoukseen ja yhteinen laulu ovat turvallisuutta ja jatkuvuutta luovia rituaaleja. Lapsen hengellisyyden vaaliminen arjessa on tärkeää. Kristinuskon suuri kertomus ja omien kulttuuristen juurien tuntemus ovat suuri aarre.

Paikat ja ajat

Seurakuntakeskus, lastentilat (Piispantie 2)

• Ti klo 9-12 päiväkerho 3-5-vuotiaille, ohjaajina Tarja ja Jaana
  • Ke 12-15 päiväkerho 3-5-vuotiaille, ohjaajina Tarja ja Jaana
  • To klo 9-12 päiväkerho yli 3-vuotiaille, ohjaajina Tarja ja Jaanta

Nuhjalan kerhotila (Isotalontie 9)

• Päiväkerho 3-5 vuotiaille ma klo 12.30-15.30 ja ti klo 9-12. Ohjaajina Tellervo ja Kirsti.
  • Päiväkerho yli 2-vuotiaille ke 9-11. Ohjaajina Tellervo ja Kirsti.
Paikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
llmoittautumiset ja tiedustelut

Ilmoittautua voi nettisivujen ilmoittautumislomakkeen kautta tai lastenohjaajille:

Nuhjalan kerhot
kirsti.koskenoja@evl.fi tai 040 130 8324 ja tellervo.lehtonen@evl.fi tai 040 130 8325

Keskustan kerhot seurakuntakeskuksessa
jaana.harma@evl.fi tai 040 130 8321 ja tarja.lehto@evl.fi tai 040 130 8321

Lisäksi kaikkiin tiedusteluihin vastaa lapsityönohjaaja: tuulikki.palonen-poikkeus@evl.fi tai 040 130 8320
Sulo ja Säde enkelit

Hinta (Sisaralennus: 5 euroa/lapsi)

• Kerran viikossa kokoontuva ryhmä: 25 euroa/lukukausi
  • Kaksi kertaa viikossa kokoontuva ryhmä: 45 euroa/lukukausi