bigger text smaller text

Älä pelkää. Minä olen lunastanut sinut. Minä olen sinut nimeltä kutsunut, sinä olet minun.
Jes. 43:

"Tuomme luokse Jeesuksen rakkaan lapsen pienoisen. Hän saa turvan kestävän, kasteen lahjan, elämän." VK 218:1

Kaste

Lapsi seuraa uskontokuntaan nähden äitiään. Kasteessa lapsi otetaan seurakunnan jäseneksi.

Kaste toimitetaan kahden kuukauden kuluessa lapsen syntymästä. Kasteaika ja -paikka varataan kirkkoherranvirastosta. Lapsi voidaan kastaa kotona, kirkossa tai seurakuntakeskuksen kappelissa.
Kastekeskustelussa papin kanssa neuvotellaan toimituksen sisällöstä sekä täytetään väestörekisterikeskuksen lomake, johon merkitään lapsen nimi ja kummit. Myös kummien henkilötunnukset merkitään lomakkeeseen kummien nimen perään.

Lisää tietoa kasteesta.