Virkatodistus, sukuselvitys ja sukututkimus

Naantalin seurakunnan kirkkoherranvirasto hoitaa seurakunnan jäsenrekisteriä.

Virkatodistukset ja sukuselvitykset

Perunkirjoitusta varten vainajasta tilataan sukuselvitys siitä seurakunnasta, jossa hän oli jäsen kuollessaan. Tämä viimeisin seurakunta antaa todistuksen, joka kattaa vainajan perhesuhdetiedot 1.10.1999 alkaen. Eli vainajasta ei tarvitse tilata erillisiä todistuksia  mahdollisista muista seurakunnista, joissa hän on ollut jäsen 1.10.1999 jälkeen.

Ev-lut. kirkkoon kuuluvien kuolinpesän osakkaiden  "Elää" -tieto kirjautuu viimeiseen vainajasta tehtävään sukuselvitykseen.

Ajalta ennen 1.10.1999 todistukset  tilataan taannehtivasti niistä seurakunnista tai  rekistereistä, joissa vainaja on ollut kirjoilla 15 vuotta täytettyään.

Sukuselvitykset tehdään kirkon jäsenrekisterin ja kirkonkirjojen pohjalta. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsenrekisterissä ovat seurakuntien jäsenten perhesuhdetiedot (avioliitot, lapset, vanhemmat). Nämä tiedot vastaavat väestötietojärjestelmän tietoja.

Vanhoja valokuvia
Kuihtunut ruusu vanhan valokuvan päällä

Jäsenrekisteristä annettavat todistukset ovat maksullisia ja hinnat löydät täältä

Virkatodistusten toimitusaika Naantalin seurakunnassa on enintään kaksi viikkoa.

1) Voit tilata virkatodistuksen sähköisesti

Noudatathan lomakkeen ohjeita. Tällä lomakkeella ei voi tilata sukututkimusta.

2) Voit myös tulostaa pdf-lomakkeen ja toimittaa sen virastoon

Virkatodistuksen tilauslomake

Täytä lataamasi lomakkeeseen tiedot ja lähetä sähköpostin liitetiedostona kirkkoherranvirastoon, ks. yhteystiedot alla. Tietoturvasyistä ethän laita sähköpostilla lähetettävään lomakkeeseen henkilötunnuksen loppuosaa. Voit myös tulostaa lomakkeen ja tuoda sen suoraan virastoon.

3) Voit tilata virkatodistuksen myös puhelimitse

Ks. kirkkoherranviraston yhteystiedot alla.

Sukututkimukset

Sukututkimus tilataan aina kirjallisesti tällä tilauslomakkeella.   (Huom! lomake pitää skannata sähköpostin liitetiedostoksi tai lähettää perinteisellä postilla)

Lomakkeella pystytään tarkasti määrittelemään tutkimuksen kohde sekä haluttaessa rajaamaan tutkimukseen käytettävä aika.

Sukututkimuksesta veloitetaan kirkkohallituksen päätöksen mukaisesti 30 € / todistus. Jos todistuksen laatimisesta aiheutuu työtä enemmän kuin 30 minuuttia, veloitetaan lisämaksuna jokaiselta alkavalta 30 minuutin jaksolta 15 euroa, käsittelykulut ovat 5,50 €.

Sukututkimuksen toimitusaika Naantalin seurakunnassa on n. 3 kk.

tilavaraukset, virkatodistukset ja sukuselvitykset, perhejuhlat ja hautajaiset
Piispantie 2
21100 Naantali