Retriitti - vetäytymistä ja läsnäoloa

Hiljaisuuden retriitti on vetäytymistä  hiljaisuuteen ja lepoon yhdessä toisten hiljaisuutta kaipaavien kanssa. Retriitin ohjelmaan kuuluvat yhteiset rukoushetket,  virikepuheenvuorot, ehtoollisenvietto ja ateriat. Osallistujat eivät keskustele keskenään, mutta ohjaajan kanssa voi varata keskusteluaikaa.  Oma huone ja luonnon rauha tukevat retriitin lepoa.

Retriitti on löytänyt rukoushiljaisuutensa varhaisesta kristillisestä 300-luvulla syntyneestä Egyptin erämaaisien luostarikilvoitteluperinteestä. Erämaan pyhien löydöt rukouksesta, hiljaisuuden ja sisäisen elämän vaalimisesta ovat vaikuttaneet myös aikamme kaipuuseen kristillisessä kirkossa.

”Lähtekää mukaani johonkin yksinäiseen paikkaan, niin saatte vähän levähtää” (Mark. 6:30–31)

Näitä Jeesuksen sanoja opetuslapsilleen voidaan pitää kehotuksena, joka moninaisuuden keskellä antaa luvan levähtää. Hiljaisuudessa koetun voi viedä mukanaan sinne, niiden ihmisten keskelle, joiden kanssa arkinen elämä eletään.

Pe-su 19-21.10.2018
Minkä varassa?

Retriitti yhteistyössä Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymän retriittityön kanssa. Ohjaajat Pirkko Tavio  ja Leena Flander. Hinnat: Naantalin seurakunnan alueelta 97€, opiskelijat, työttömät ja eläkeläiset 78€ (muut 124€ ja 99€).
Ilmoittautumiset: https://www.lyyti.in/retriitti19102018 Tiedustelut: 040 341 7207 tai auli.hynonen-rinne@evl.fi